Vakantiehuis Noord-Beveland

Vakantie op Noord-Beveland

Voor uw zomervakantie hoeft u niet ver weg. want het veelzijdige eiland Noord-Beveland heeft alles in huis voor een geslaagde (zon)vakantie. Jong en oud zal zich hier niet vervelen! Wij geven u graag een aantal tips, voor de perfecte vakantiedag op het eiland. Lees met ons mee en ontdek de vele mogelijkheden van Noord-Beveland!

DSC_9585a

Even rustig wakker worden

U begint uw vakantiedag met een kopje koffie en een uitgebreid ontbijt. Op uw privé terras met uitzicht op het Veerse meer óf in uw ruime tuin met veel privacy is het heerlijk wakker worden. Terwijl de hond en de kinderen rustig spelen, heeft u de tijd om de planning van deze dag door te nemen. Niks moet, alles mag, want het is tenslotte vakantie!

 

Bent u een vroege vogel en gaat u graag ’s morgens al op pad? Trek dan uw wandelschoenen aan en ga op ontdekkingsreis door natuurgebied De Schotsman. Hier wandelt u door de kruidenrijke graslanden van de Schotsman, een voormalige zandplaat in het Veerse Meer. Dit weidse gebied staat deels onder invloed van het zoute meer, en deels onder invloed van zoet water. Deze combinatie laat heel wat bijzondere planten in dit weidse gebied groeien.In juni staat het hier bomvol orchideeën en in juli bloeien soorten als de ratelaar, sint-janskruid, jacobs kruiskruid, en de echte koekoeksbloem. Naast talloze bloemen en planten, leven er ook veel verschillende dieren in het gebied. Er vliegen bijzondere vogelsoorten rond en het kan ook zomaar zijn dat u oog in oog komt te staan met een Schotse Hooglander. Deze nieuwsgierige dieren leven in een kudde in een afgesloten deel van het gebied en ontvangen graag bezoek van wandelaars. 

 

Staatsbosbeheer organiseert regelmatig een wandeling onder leiding van de boswachter, geschikt voor jong en oud. Tijdens de anderhalf uur durende wandeling leert hij u alle geheimen van De Schotsman. Aanmelden kan eenvoudig via de website.