DSC_9585a

Even rustig wakker worden

Schotse hooglanders Schotsman Schotse hooglanders Schotsman

U begint uw vakantiedag met een kopje koffie en een uitgebreid ontbijt. Op uw privé terras met uitzicht op het Veerse meer óf in uw ruime tuin met veel privacy is het heerlijk wakker worden. Terwijl de hond en de kinderen rustig spelen, heeft u de tijd om de planning van deze dag door te nemen. Niks moet, alles mag, want het is tenslotte vakantie!

 

Bent u een vroege vogel en gaat u graag ’s morgens al op pad? Trek dan uw wandelschoenen aan en ga op ontdekkingsreis door natuurgebied De Schotsman. Hier wandelt u door de kruidenrijke graslanden van de Schotsman, een voormalige zandplaat in het Veerse Meer. Dit weidse gebied staat deels onder invloed van het zoute meer, en deels onder invloed van zoet water. Deze combinatie laat heel wat bijzondere planten in dit weidse gebied groeien.In juni staat het hier bomvol orchideeën en in juli bloeien soorten als de ratelaar, sint-janskruid, jacobs kruiskruid, en de echte koekoeksbloem. Naast talloze bloemen en planten, leven er ook veel verschillende dieren in het gebied. Er vliegen bijzondere vogelsoorten rond en het kan ook zomaar zijn dat u oog in oog komt te staan met een Schotse Hooglander. Deze nieuwsgierige dieren leven in een kudde in een afgesloten deel van het gebied en ontvangen graag bezoek van wandelaars. 

 

Staatsbosbeheer organiseert regelmatig een wandeling onder leiding van de boswachter, geschikt voor jong en oud. Tijdens de anderhalf uur durende wandeling leert hij u alle geheimen van De Schotsman. Aanmelden kan eenvoudig via de website. 


Het eiland Noord-Beveland is het kleinste van de Zeeuwse eilanden en leent zich perfect voor een mooie fietsroute. De kilometers lange fietspaden leiden u over het platteland, door de duinen en door pittoreske, historische dorpjes. Onderweg komt u diverse leuke tussenstops tegen, die uw fietstocht extra bijzonder maken. Doormiddel van het uitgebreide knooppuntennetwerk maakt u eenvoudig uw fietsroute op maat. Kiest u voor een kortere route vanaf uw vakantiewoning door de omliggende dorpen van Kamperland of fietst u liever een route langs het Veerse meer? Wat u ook kiest, u zult altijd betovert worden door de schoonheid van Noord-Beveland. 

 

Vanuit uw vakantiewoning in Kamperland en afhankelijk van uw route, komt u onderweg diverse historische dorpjes tegen. Zo fietst u in 9,0 kilometer van Kamperland naar het havendorp Kortgene. Vanaf de molen rijdt u door de dorpsstraat naar het water met het gezellige haventje, dat hierdoor erg gewild is bij de toeristen. Een prima plek voor een tussenstop met een verkoelend drankje en een vers visje. 

 

Het Veerse Meer is een prachtig decor voor een fietstocht. Vanuit Kamperland fietst u een route van 45,0 kilometer rond het Veerse Meer. Aan de overzijde van Kamperland komt u door het stadje Veere. Deze pittoreske, historische stad ligt aan de overkant van het Veerse meer en neemt u even mee terug in de tijd. Struin door de karakteristieke straatjes, haal een visje in het oude haventje of Oud-Hollandsche snoepjes bij Oma’s snoepwinkel.