ezeltjes 21 augustusd 2014 016

Buiten de gebaande paden

agriculture-barley-bloom-461284 agriculture-barley-bloom-461284

Wellicht kent u al een aantal activiteiten voor uw vakantie in Zeeland. Zo is bijvoorbeeld Neetlje Jans een populaire attractie. Ook weten veel toeristen het leuke stadje Veere inmiddels te vinden. Maar wat als u op zoek bent naar bijzondere activiteiten voor uw vakantie in Zeeland of Noord-Beveland? Hieronder vindt u een speciale selectie aan vakantie-activiteiten die letterlijk of figuurlijk buiten de gebaande paden gaan. Voor meer informatie kunt u uiteraard contact met ons opnemen!

 

Zelfplukkerij

Bij de Zelfplukkerij kunt u gedurende het plukseizoen het lekkerste fruit zelf fruit plukken. Verser kan het niet! Na het plukken wordt de oogst gewogen en afgerekend. Verder is er een jamwinkeltje, theeschenkerij en een speeltuintje voor de allerkleinsten. Er is vers gemaakt ijs van eigen fruit en er worden workshops jam koken gegeven.

 

Geopend: juli t/m medio september: op maandag en donderdag (13.00 – 17.00 uur) Meer info: Zelfplukkerij in Colijnsplaat | Tel. +31 (0) 623167389

 

Uitspanning De Houtzaagwerf

Sommige geheimen houden we eigenlijk liever voor onszelf, zoals dit idyllische plekje in Kortgene. Het is wel even zoeken, want je rijdt er zo voorbij, onderaan een dijk, verscholen in het groen. In dit plattelandsetablissement wordt een eenvoudige, wisselende kaart geserveerd voor een fijne prijs. Bij mooi weer is het genieten op het sfeervolle terras, bij slecht weer binnen bij de

potkachel. U waant zichzelf hier in Zuid-Frankrijk!

 

Meer info: Uitspanning Houtzaagwerf | Oud Kortgenedijk 2, Kortgene | Tel. +31- (0)6 39655758


Wandelen met ezels

Wandelen door het idyllische polderlandschap met een ezel als gezelschap. U kunt zelfstandig op pad met een picknick aan het pakzadel, maar er worden ook groepstochten met meerdere ezels georganiseerd. Wandelen met ezels werkt heel ontspannend en is een unieke gebeurtenis. Ezels zoeken graag contact en zijn in staat volwassenen en kinderen te laten ontspannen. U kunt het vergelijken met het effect dat dolfijnen op mensen hebben. De ultieme ontspanning tijdens uw vakantie!

 

Nieuwsgierig? Kijk voor meer informatie op www.ezelhuis.nl | Tel. + 31 (0) 6 288 88 087

 

Ontmoet een zeeuw

Beleef Zeeland op een inspirerende manier. Ervaar het warme welkom van een Zeeuw die u wegwijs maakt. Een Zeeuw met hart voor de provincie. En beleef Zeeland als een Zeeuw! En dan ook nog helemaal gratis... Sonja neemt u mee op haar favoriete wandeling op het eiland Noord-Beveland. Of ontmoet Ninette uit Zierikzee, die haar 15e eeuwse voormalige stadspaleis laat zien. U kunt zich aanmelden voor een Zeeuws avontuur via de website.

 

Aanmelden en meer info: www.fanvanzeeland.nl

 

 

Solex huren

Noord-Beveland op nostalgische wijze ontdekken? Huur een oldtimer Solex, de eerste bromfiets van Nederland! U ervaart nostalgie van weleer en komt langs de mooiste plekjes van het eiland. Buitendijks langs idyllische strandjes, inlagen, natuurgebieden en gezellige dorpjes. Door de eenvoudige bediening kan vrijwel iedereen met een Solex overweg. Met de maximale snelheid van ruim 25 km/uur is een helm niet verplicht.

 

Meer info: Solexmuseum Colijnsplaat | Tel. +31 (0)6 51 31 2925

 

De Kleine Deugniet

Soms kom je van die pareltjes tegen, zoals dit bijzondere winkeltje ‘De Kleine Deugniet’ .Een natuurvoedings- en kadowinkel die op eigen wijze vorm wil geven aan een eenvoudig, natuurlijk en liefdevol leven voor alles wat leeft op moeder aarde. Op zaterdag verkopen ze vers biologisch brood. Er zijn gezonde biologische sappen, thee, jam en nog veel meer lekkernijen. Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd zoals sieraden maken van speksteen.

 

Meer info: De Kleine Deugniet | Voorstraat 26, Colijnsplaat | Tel. +31 (0)113 695 305