Evenementen in Zeeland

Evenementen in Zeeland

Zeeland barst van de evenementen. Zeker in de zomermaanden is er een overdaad aan feesten en festivals die u kunt bezoeken. Bijna elk dorp heeft zijn eigen popfestival, er zijn verschillende jazzfestivals en talloze kunstroutes. En dan zijn er nog kermissen, visserijfeesten- en havenfeesten, sportwedstrijden en meer. Genoeg om een vakantie mee te vullen. Een kleine greep uit de spraakmakende Zeeuwse evenementen. 

Evenementen in Zeeland

EEF Festival

EEF is hét jaarlijks terugkerende evenement op Noord-Beveland. Kenmerkend voor EEF zijn vriendelijkheid, kleinschaligheid, diversiteit, openheid, ongedwongen spontaniteit, meedoen, niks doen, genieten, gezond. EEF richt zich op Zeeuwen van alle leeftijden en op toeristen van heinde en verre, voor elk wat wils. Alles is eindeloos anders.

Beleef EEF zelf.

Wanneer? 14 t/m 16 juni 2019 | Waar? Kamperland | www.eeffestival.nl

 

Film by the Sea

De tweede vrijdag van september start Film by the Sea een tiendaags festival in Vlissingen (met satellietfestival in Terneuzen) waarbij film en literatuur centraal staan. De belangrijkste films zijn de twaalf boekverfilmingen uit de competitie. In totaal beleven er zo’n 150 verschillende films hun Nederlandse première waaronder veel films die voor een eenmalige vertoning naar Nederland worden gehaald.

Wanneer?13 t/m 22 september 2019 | Waar? Vlissingen | www.filmbythesea.nl

 

Concert at Sea festival

De Zeeuwse band BLØF organiseerde in 2006 voor het eerst Concert at Sea een groot muziekfestival met veel Nederlandse artiesten en af en toe een bijzonder internationaal optreden. Het tweedaagse festival vindt plaats op de Brouwersdam, een unieke locatie waar u met de zee als achtergronddecor kunt genieten van fijne muziek. Het festival trekt jaarlijks zo’n 60.000 bezoekers en is daarmee een van de grotere festivals van Nederland.

Wanneer? 28 juni & 29 juni 2019 | Waar? Brouwersdam | www.concertatsea.nl

 

Nazomerfestival

Het Zeeland Nazomerfestival brengt van eind augustus tot begin september twee weken lang theater en dans op verrassende locaties verspreid over Zeeland. Denk aan een opera in een korenveld of een toneelstuk op een verlaten scheepswerf. Het festivalhart in de Abdij van Middelburg toont een keuze uit bestaand aanbod van podiumkunsten en heel veel muziek. 

Wanneer? 21 Augustus / 1 September 2018 | Waar? verschillende locaties in Zeeland | www.theaterzeelandia.nl

Deze website maakt gebruik van cookies
Wij maken gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Meer informatie.
  • Essentieel
  • Ik wil een optimale website ervaring