Update 25 November 2021

Het Corona-virus houdt ons leven nog altijd in zijn greep en wij begrijpen dat deze uitzonderlijke situatie onzekerheden met zich mee brengt, zeker omtrent uw (geplande) vakantie. Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen met bijbehorende antwoorden, overzichtelijk voor u opgedeeld in diverse categorieën. Wij hopen hiermee deze onzekerheden bij u weg te nemen en u binnenkort te mogen verwelkomen in één van onze vakantievilla's. Is uw vraag toch onbeantwoord gebleven? Neem dan gerust contact met ons op, onze medewerkers staan u graag te woord. 

 

MIJN VERBLIJF

Kan mijn (geplande) vakantie bij Ruiterplaat Vakanties gewoon doorgaan?

Ja uw vakantie kan op dit moment gewoon doorgaan, wij heten u graag van harte welkom.

Bezoekt u ons vanuit het buitenland? Dan gelden er reisadviezen vanwege het coronavirus en heeft u mogelijk coronadocumenten nodig, zoals een vaccinatiebewijs, testbewijs of quarantaineverklaring. Raadpleeg voor uw verblijf de checklist voor reizen naar Nederland.

 

Ik heb een verblijf gereserveerd met een ander gezin of met vrienden. Kan mijn verblijf doorgaan?

Ja uw verblijf kan doorgaan. Vanaf 13 november 2021 geldt het dringende advies vanuit de overheid om max. 4 gasten thuis te ontvangen. Dit is geen verplichting, maar een advies.  

 

Welke maatregelen neemt Ruiterplaat Vakanties om verspreiding van het Corona-virus te voorkomen?

Wij treffen alle nodige voorzorgsmaatregelen om aan de hoogste normen voor veiligheid en hygiëne te voldoen. Voor uw aankomst is uw vakantiehuis met de grootste zorgvuldigheid schoongemaakt en treffen wij diverse aanvullende maatregelen waaronder desinfecteren van de handcontactpunten, de keuken en het sanitair in uw villa met een gecertificeerd desinfectiemiddel. Daarnaast wordt uw villa voor aankomst minimaal 5 uur geventileerd.

 

Wat zijn de huidige regels rondom check-in en check-out?

Op de dag van aankomst kunt u vanaf 16.00 uur de sleutel van uw vakantiehuis ophalen in onze receptie, Veerweg 3 in Kamperland. Bij het betreden van de receptie vragen wij u een mondkapje te dragen. Er is slechts 1 persoon toegestaan in de receptie en onze medewerkers bevinden zich voor ieders veiligheid achter plexiglas en dragen een mondkapje. Onze receptie is tot 17.00 geopend. Komt u later aan? Laat dit ons dan tijdig weten.

Op de dag van vertrek dient u uw vakantiehuis voor 10.00 uur te verlaten. Er vindt geen check-out controle plaats. De sleutels kunt u in de retourenvelop deponeren in de brievenbus van ons kantoor, waarna wij de eventueel betaalde borg binnen 14 dagen per bank aan u terugbetalen. Een contante terugbetaling van de borg is helaas niet mogelijk.

 

Zijn de supermarkten, winkels en restaurants in Kamperland e.o. geopend?

De supermarkten en winkels in Kamperland zijn geopend, uiteraard met inachtneming van diverse (hygiëne)maatregelen. Gasten van Ruiterplaat Vakanties kunnen ook gebruik maken van de broodjesservice, zodat u uw vakantiehuis niet hoeft te verlaten. De horecagelegenheden zijn geopend tot 17.00 uur, verschillende restaurants bieden afhaalmogelijkheden. 

 

Zijn de stranden en natuurgebieden vrij toegankelijk?

Ja, u kunt tijdens uw verblijf genieten van de schoonheid, de rust en de ruimte op onze stranden en in onze natuurgebieden. Uiteraard gelden hier ook de bekende maatregelen en dient u 1,5 meter afstand te bewaren. Overschrijding van de regels en te veel drukte in deze gebieden, kan de Veiligheidsregio Zeeland doen besluiten (delen van) het gebied af te sluiten.

 

MIJN BOEKING

Ik wil mijn verblijf annuleren, hoe doe ik dat?

U kunt uw verblijf online via dit formulier annuleren.

 

Kan ik mijn verblijf kosteloos annuleren?

Binnen 14 dagen na het maken van de reservering, kan de reservering zonder opgave van reden kosteloos worden geannuleerd tenzij de reservering 28 dagen of korter voor aanvang van uw verblijf is gedaan. Als u heeft betaald met een recreatie-voucher, dan ontvangt u hiervoor een nieuwe recreatie-voucher.

 

Welke annuleringsbepalingen gelden er na 14 dagen na boeking?

Vanaf 14 dagen na boeking (of bij reserveringen korter dan 28 dagen voor aanvang van het verblijf) gelden onze reguliere annuleringsvoorwaarden. Indien uw verblijf niet kan doorgaan door een gesloten grens, negatief reisadvies naar Zeeland of een quarantaineplicht bij aan- en of terugkomst in combinatie met een negatief reisadvies, dan kunt u uw reservering kosteloos omboeken naar een andere datum in 2021 of 2022. Bovenstaande dient op de officiële website van de Nederlandse overheid of overheid van het land van herkomst te worden gecommuniceerd. Voor annuleringen door overige omstandigheden gelden onze algemene annuleringsvoorwaarden.

 

Door (uit)reisrestricties moet ik mijn verblijf annuleren, hoe kan ik mijn verblijf omboeken?

U kunt een omboeking aanvragen via dit formulier.

 

Als ik mijn verblijf omboek naar een latere periode en dit verblijf komt duurder uit, betaal ik dan een meerprijs?

Ja, indien de nieuwe reissom hoger uitkomt dan die van de bestaande boeking, wordt het verschil bij u in rekening gebracht.

 

Ik heb bij mijn boeking gebruik gemaakt van jullie annuleringsfonds. Kan ik kosteloos annuleren?

Hiervoor verwijzen wij u naar onze Algemene Voorwaarden.

 

Ik heb het omboekformulier ingevuld, maar hierop nog geen reactie gekregen. Wat moet ik nu doen?

Onze medewerkers streven ernaar binnen 5 werkdagen na ontvangst van het omboekformulier contact met u op te nemen. Heeft u na 5 werkdagen nog geen reactie van ons ontvangen? Neem dan telefonisch contact op met onze medewerkers.

 

DE RECREATIE-VOUCHER

Vanwege de uitzonderlijke situatie die is ontstaan als gevolg van het coronavirus, is deze recreatie-voucher geïntroduceerd. De recreatie-voucher is een digitale tegoedbon. Deze kunt u als online betaalmiddel gebruiken om een andere vakantie te boeken omdat het oorspronkelijke verblijf door het coronavirus niet door kon gaan. De waarde van de voucher is gelijk aan de ontvangen (aan)betaling minus de reserveringskosten. De voucher(s) kunt u gebruiken als betaalmiddel voor een nieuwe boeking voor een verblijf in 2021 of 2022.

 

Hoe werkt de recreatievoucher?

U kunt de voucher verzilveren door de vouchercode in te voeren in stap 1 in het boekingsproces. In de rechterkolom ziet u onder het overzicht van uw verblijfsdata de mogelijkheden om een voucher of couponcode in te voeren. In dit veld voert u de unieke vouchercode in en klikt u op inwisselen. Het tegoed op de voucher wordt dan als betaling verwerkt.

 

Wat zijn de voordelen van een recreatie-voucher?

Met de recreatie-voucher behoudt u de reeds betaalde reissom (minus de reserveringskosten) als een tegoed voor een volgend verblijf. De recreatie-voucher is geldig tot 31 december 2022, zo heeft u voldoende tijd om een nieuw verblijf bij Ruiterplaat Vakanties te plannen.

 

Hoelang is de recreatie-voucher geldig?

U kunt de voucher tot één jaar na het moment van uitgifte gebruiken als betaalmiddel voor een nieuwe boeking via onze website. De voucher kan verzilverd worden voor een verblijf in in de periode tot 31 december 2022.

 

Moet ik het gehele bedrag van de recreatie-voucher in één keer besteden?

Nee, de recreatie-voucher is een digitaal te goed dat u in meerdere delen kunt besteden. Indien de nieuwe reissom lager is dan het tegoed op de voucher, blijft het restant op de voucher staan. Dit kunt u gebruiken bij een volgende boeking met vertrek tot 31 december 2022.

 

Kan ik de recreatie-voucher gebruiken voor een boeking die ik al had gemaakt?

Dat kan, als u de bestaande boeking nog (deels) dient te betalen. De recreatie-voucher kan niet ingewisseld worden op een reeds betaalde boeking.

 

Kunnen jullie mij de (rest)waarde van de recreatie-voucher uitbetalen?

Nee, er vindt geen terugbetaling plaats als u de voucher niet gebruikt/kunt gebruiken.

 

Kan ik de recreatie-voucher aan iemand anders geven?

Nee, de recreatie-voucher is niet overdraagbaar.

 

Ik ben mijn recreatie-voucher kwijt. Kan ik een nieuwe toegestuurd krijgen?

Ja, dat kan. U kunt hiervoor contact opnemen met onze medewerkers. Zij zullen uw eerder ontvangen vouchercode opnieuw aan u toesturen.

 

Ik heb al een nieuwe vakantie geboekt met de recreatie-voucher. Nu wil ik er nog extra’s aan toevoegen. Kan ik die met de recreatie-voucher betalen?

Ja, dat kan indien u nog een restbedrag op de recreatie-voucher heeft staan. U kunt na het toevoegen van de extra’s uw recreatie-voucher gebruiken als betaalmiddel.

 

Ik heb de recreatie-voucher al deels gebruikt. Kunnen jullie mij zeggen welk tegoed er nog op staat?

Ja, dat kan. U kunt hiervoor contact opnemen met onze medewerkers.

 

Ik heb vanwege het coronavirus mijn vakantie omgeboekt naar een latere datum of reeds geannuleerd, maar wil nu toch een recreatie-voucher. Kan dat?

Nee, het is helaas niet mogelijk de recreatie-voucher met terugwerkende kracht te ontvangen.