Ruiterplaat Vakanties
Vakantie Zeeland culinair

Culinair genieten

Wierewaaiers

Bent u nieuwsgierig naar de wondere wereld van wilde zeewieren? Ga dan eens mee met de introductie excursie ‘Wieren- Wandeling’. Bij laagwater leert u zien wat wieren zijn, welke verschillen er zijn, hoe en waar ze leven. Deze ontdekkingsreis naar de vergeten ‘planten’ van de zee, sluiten u af met een vegetarische Wildwier sushi.
T +31(0)6 20526380 - info@wildwier.nlwww.wildwier.nl

Smaaksafari

U weet dat zeewier op uw bord enorm gezond is, maar lijkt u dat een brug te ver? Doe dan mee aan een smaaksafari! Deze workshop is speciaal opgetuigd voor hen die flink wat méér willen dan alleen maar zeewier zien: dit gaat over aanraken, proeven en met zeewier koken. De smaaksafari is een bijzondere manier om over de drempel te stappen en te ontdekken hoe u zeewier op uw bord krijgt. Deze safari leidt u naar de wilde groei van de Noordzee, waar u met laarzen en een dosis nieuwswierigheid de basics van zeewier wordt bijgebracht. Het wordt één grote ‘proeftocht’ die wordt besloten met een lunchbuffet-aan-zee, made by all-of-us. Voor groepen en teams met maximaal 10 personen (op aanvraag)
T +31(0)6 20526380 info@wildwier.nl www.wildwier.nl

Oester experience

Zelf langs de oever van de Oosterschelde oesters rapen en proeven, onder deskundige begeleiding van Ko de Oesterman. Tijdens deze exclusieve ontdekkingsreis beleeft u de vrije natuur in Zeeland in haar zuiverste  vorm.Terwijl u langs de waterkant wandelt en aan het rapen bent, vertelt Ko over de waterplanten en andere dieren die je tegenkomt.Zo liggen ook de kokkels, alikruiken en mosselen voor het oprapen. Ook de krabbetjes kruipen links en rechts over het drooggevallen slik. Het ligt vol met grote en kleine schelpen. Allemaal huisjes, waarover Ko vertelt welke dieren er gewoond hebben.

Wat heeft u nodig? (noodzakelijk)
Een paar stevige laarzen of veiligheidsschoenen
Werkhandschoenen
Een emmer van 10 liter

U kunt inschrijven voor de zondag. Alle andere data en tijden zijn op aanvraag en in overleg, afhankelijk van factoren zoals waterstanden en weeromstandigheden
Dahlialaan 81, 4401 GZ Yerseke - T +31 (6) 12667075 - www.eco-oester.nl

Wijnhoeve de Kleine Schorre

Wijnhoeve De Kleine Schorre is gelegen in het typische Zeeuwse ringdorp Dreischor op het eiland Schouwen-D®uivenland. Met haar authentieke zwart geteerde schuur uit 1735 bezit zij een van de oudste schuren van Dreischor. De wijngaard is uitgegroeid tot 12 ha en is daarmee een van de grootste wijngaarden van Nederland.
Zuiddijk 4, 4315 PA Dreischor - T +31 (0)111 – 40 15 50

Rondleiding & wijnproeverij

Altijd al meer willen weten over het groeiproces van de druif, het bottelingsproces van de wijn of wilt u gewoon lekkere wijn proeven? Bij Wijnhoeve De Kleine Schorre kunt u al uw vragen kwijt over wijnen en natuurlijk uitgebreid de wijnen proberen. Er zijn tal van mogelijkheden, het gehele jaar rond vanaf 10 personen. In het zomer seizoen nu ook rondleidingen op vaste dagen voor individuelen! Bezoek het zonnige terras en geniet van de zaligheden die Zeeland te bieden heeft.
Zuiddijk 4, 4315 PA Dreischor T +31 (0)111 – 40 15 50