Ruiterplaat Vakanties
Vakantie fietsen Zeeland

Fietsen

Fietsverhuur

Huur een fiets bij één van onderstaande fietsverhuurbedrijven in (de omgeving van) Kamperland en verken het eiland Noord-Beveland en omliggende eilanden op de fiets. U zult versteld staan van de schoonheid van de Zeeuwse natuur!

Be on the move Kamperland
Partner van Ruiterplaat Vakanties
Bij huur vanaf 3 dagen worden de fietsen bij uw vakantiehuis bezorgd en weer opgehaald, service!

Nieuweweg 6, Kamperland | T +31 (0)6 22586424 | info@beonthemove.nl 

Via Mijn Ruiterplaat kunt u de fietsen vooraf eenvoudig toevoegen aan uw reservering, dan zorgen wij dat ze voor u klaar staan bij aankomst! 

Fietsloods Kamperland
Ruim assortiment

Molenweg 43, Kamperland | T +31 (0)6 21716122 | defietsloods@zeelandnet.nl 

Fietshuurzeeland Burgh Haamstede
Ook voor race fietsen

Burghseweg 58A, Burgh-Haamstede | T +31 (0)111 407 498 | info@fietsverhuurzeeland.nl

Fietsen Vakantie Zeeland
 

Fietsroutes

Verken de omgeving van uw vakantiehuis in Zeeland tijdens een fietstocht door het weidse Zeeuwse landschap. Door het knooppuntennetwerk kunt u zelf routes samenstellen, maar wij hebben ook een aantal van onze favoriete fietsroutes voor u op een rijtje gezet. Geniet van een prachtige fietstocht door de natuur tijdens uw vakantie in Zeeland.

Rondje Noord-Beveland 

Verken het eiland met de fiets tijdens een rondje Noord-Beveland. De route voert u langs de Oosterschelde en het Veerse Meer, door de Zeeuwse polders en authentieke dorpjes zoals Colijnsplaat en Kortgene. In de dorpjes kunt u genieten van een hapje en een drankje op een zonnig terras. 

Rondje Veerse Meer

Een prachtige route langs het Veerse Meer. Fiets langs de Veerse Gatdam richting Veere, een pittoresk dorpje dat u zeker niet mag overslaan tijdens een vakantie in Zeeland. Vervolg uw route en neem het veerpontje van Wolphaartsdijk naar Kortgene om door de polder weer terug richting Kamperland te fietsen. 

Over de Oosterscheldekering 

Fiets door de polders, langs het Veerse Meer en door verschillende dorpjes via de Oosterscheldekering richting de bossen van Westenschouwen. De Oosterscheldekering is onderdeel van de Deltawerken en erg belangrijk in de Zeeuwse geschiedenis. Een bezoek aan Neeltje Jans en de Deltawerken is zeker een aanrader tijdens deze route

 
Veerse Meer fietsen vakantie Zeeland
 

Mountainbiken in de bossen van Westenschouwen

De route heeft een lengte van 6 km en is gemarkeerd met houten palen met een oranje kop en zwarte pijlen.

Startpunt N 51.682122, E 3.710798: Parkeerterrein A. van de Weydeweg, 4328 PT in Burgh-Haamstede. Vanuit Haamstede rijdt u tot Burg (over de Hoge Weg). Volg deze weg richting Westenschouwen, waar een bospad rechts (uitkijktoren) naar de start van de route leidt. Er is een GPS-track bestand beschikbaar. De mountainbikeroute ligt op het meest westelijke puntje van Schouwen-Duiveland in een druk toeristisch strand- en duingebied.

De route is uitgezet door Mountainbikevereniging X-Treme. Het parcours stelt hoge eisen aan uw vaardigheden op de fiets. Na 1,5 kilometer op de route begint het echte werk met een steile klim. Het pad voert over uitgestrooide houtsnippers. Vervolgens ga een steile zandheuvel omhoog. Na ongeveer 2,5 kilometer loopt het pad steil omhoog en kom je terecht in een heuse trappenafdaling. Deze trappenafdaling wordt gevolgd door een zandafdaling. In droge omstandigheden is deze zandomloop moeilijker dan wanneer de regen de bodem wat steviger heeft gemaakt. Ook passeert u een vijvertje. Een zogenaamde infiltratievijver. Hier woont een diverse vogelpopulatie. Het volgende deel van de route is een stuk eenvoudiger. Net voor het einde volgt er nog een zeer technisch gedeelte.