Ruiterplaat Vakanties
Watersport vakantie Veerse Meer Zeeland

Vakantietips Veerse Meer

 

Vakantietips Veerse Meer

Het Veerse Meer is vanuit uw vakantiehuis in Zeeland altijd binnen handbereik. In de zomermaanden bruist het hier van de watersporters en in het laagseizoen kunt u hier heerlijk tot rust komen. Wij delen graag onze tips voor een geweldige vakantie aan het Veerse Meer.  

 

Eilandhoppen op het Veerse Meer

Het Veerse Meer is ongeveer 22 kilometer lang en er zijn maar liefst 17 eilandjes, waarvan 5 speciaal voor de vogels. Op het eiland De Haringvreter heeft u een grote kans damherten te spotten. Of spot konikpaarden op de Middelplaten bij Wolphaartsdijk. Huur een sloep of zeilboot en ga op ontdekkingstocht. Eilandhoppen is de ultieme manier om het Veerse Meer te verkennen. Tip: neem een goed gevulde picknickmand mee.

 

Actief op het water

Breng een bezoek aan Kanoa voor een actieve dag op het Veerse Meer. Volg een clinic suppen en leer de fijne kneepjes van het vak om vervolgens de mooiste plekjes te ontdekken. Huur een kano en verken de Pietkreek of één van de vele eilandjes. Liever onder begeleiding het Veerse Meer verkennen? Neem dan deel aan een kano safari. Er zijn nog veel meer watersportactiviteiten mogelijk zoals windsurfen en kanopolo. 

 
 
Fietsen Veerse Meer Zeeland
 
 

Fietsen langs het Veerse Meer

Maak een fietstocht langs de oevers van het Veerse Meer. Geniet van de weidse landschappen en fiets langs verschillende dorpjes. Hier kunt u een tussenstop maken en even uitrusten. U kunt de routes zelf inkorten of uitbreiden door het handige knooppuntennetwerk. De volgende routes zijn zeker aan te raden: 

Langs de kust van Noord-Beveland

Een prachtige route langs het bruisende Veerse Meer en de Oosterschelde. Mooie vergezichten; vogels spotten en vooral genieten van het adembenemende landschap van Zeeland.

Rondje Veerse Meer

Fiets door de Zeeuwse polders en langs het Veerse Meer. Vaar met het veerpontje over en bekijk de omgeving vanaf de andere kant.  Wie weet spot u uw vakantiehuis aan het Veerse Meer.

 
 

Wandelen langs het Veerse Meer

Wandelen langs de oevers van het Veerse Meer of door één van de vele natuurgebieden. Spot wilde paarden of Schotse hooglanders en kom tot rust in de prachtige natuur van Zeeland. Uiteraard hebben wij onze favoriete wandelroutes langs het Veerse Meer voor u op een rijtje gezet: 

Natuurgebied de Schotsman

Hier heeft u keuze uit de groene of gele wandelroute. Spot de grazende Schotse hooglanders en geniet van een prachtig uitzicht over het Veerse Meer. Bent u een vroege vogel? Geniet dan van een wandeling tijdens zonsopkomst en wie weet spot u wel herten. 

De Goudplaat

Dit natuurgebied is ontstaan door de aanleg van de Veerse Gatdam en was vroeger een zandplaat. Nu kunt u er prachtig wandelen. De blauwe route is een aanrader. Zo wandelt u door loofbos en langs de oevers van het Veerse Meer. Wie weet spot u zelfs Prezwalski paarden of Galloway runderen. 

De Pietkreek

De Pietkreek is een zijarm van het Veerse Meer. Het is een ondiepe kreek waar veel vogels te vinden zijn. Wandel langs de weilanden, door de bossen en langs het Veerse Meer. De route is ongeveer 5 kilometer lang. 

 
 
Veerse Meer vakantiehuis
 
 
Zeilen watersport Veerse Meer vakantiehuis
 
 
Vakantie Veerse Meer Zeeland
 
 

Dineren aan het Veerse Meer

Nagenieten van een dag op het water of aan de oever van het Veerse Meer. Dineren met uitzicht over het Veerse Meer is de perfecte afsluiter. Dit zijn onze favorieten:

Restaurant Beau4

Na een actieve dag bij Schotsman Watersportcentrum kunt u hier genieten van een lekkere lunch of diner | www.restaurant-beau4.nl 

Gasterij Rubens

Verblijft u in één van de appartementen van de Veerse Muze, dan is dit restaurant binnen handbereik | www.gasterijrubens.nl 

Fine Veere

De perfecte locatie voor een heerlijk diner na een bezoek aan het pitoreske stadje Veere | www.fineveere.nl

 

Overnachten op het Veerse Meer

Origineel overnachten op het Veerse Meer? Ook dat is mogelijk. Ruiterplaat Vakanties verhuurd unieke waterlodges gelegen in de bruisende haven van Kamperland. Neem een duik in het Veerse Meer of geniet van een ontbijtje in de zon. Beleef daarna het Veerse Meer vanaf het water, of maak een fiets- of wandeltocht langs de oevers.