Ruiterplaat Vakanties
Wandelen strand vakantie Kamperland Zeeland

Wandelen

Natuurgebied de Schotsman

Deze wandeling (5,8 km) gaat niet over comfortabele paden, maar laat wel de mooiste plekken van de Schotsman zien, zoals schorren en duintjes waar Schotse hooglanders grazen. Eventueel op aanvraag te boeken met boswachter.

Natuurgebied Oranjezon

Dit gebied bestaande uit bos, duin en strand, ligt tussen Vrouwenpolder en Oostkapelle. Het is een voormalig waterwingebied en dat zie je nog aan het vele water en de de waterputten in het gebied. Nu is het vooral een prachtig wandelgebied waar je kans hebt om veel (semi) wilde dieren te zien.De blauwe wandelroute is favoriet. De route is heel gevarieerd en je hebt grote kans om de grazers (paarden, runderen) en herten tegen te komen. Sluit af met een bezoek aan Uitspanning Oranjezon.Vooral in de zomer als je op het terras kunt zitten is dit heerlijk nagenieten terwijl de kinderen genieten van de dieren op de kinderboerderij of zich nog even uitleven op het springkussen van de speeltuin.

Wandelen over de bolwerken van Middelburg

De bolwerken van Middelburg vormen een groene ster langs de Vesten omringd door bomen. Een aangelegd park met een mooie wandelroute. De route leidt langs twee molens, een Joodse begraafplaats en de plek waar vroeger een ijskelder was. Ook kom je langs de binnenhaven met mooie pakhuizen. Hier was vroeger de scheepswerf. De wandelroute over de bolwerken van Middelburgis ongeveer 6 kilometer lang en goed te combineren met een bezoek aan de stad Middelburg.

Stegentocht met gids in Middelburg

Reis mee terug in de tijd door de Middelburgse stegen tijdens een amusante tocht van twee uur en ontdek de stad van haar geheime kant... Als historische (VOC) stad is Middelburg erg geliefd. Middelburg kent echter ook oneindig veel stegen en heeft een bewogen verleden, wat u zelf mag ontdekken tijdens de tocht. Halverwege wordt de tocht onderbroken voor een drankje (inbegrepen) www.stegentochtenmiddelburg.nl

Wandelen over de stadswallen van Veere &Veerse bos

Veere is een kleine plaats met stadsrechten. Het had een bijzondere band met Schotland, het was ooit de enige plaats in Nederland waar Schotse schepen aanmeerden om wol te verhandelen. Meer informatie over deze Schotse tijd is te vinden in het museum De Schotse Huizen. Nu is Veere vooral een toeristenplaats. Het ligt gunstig aan het Veerse Meer en trekt veel watersporters en dagjesmensen. Er is een wandelroute uitgezet over de stadswallen van Veere. Zeer de moeite waard. En ook in het Veerse bos is een wandelroute te volgen (5,7 km). De routes kunt u zo kort of lang maken als u zelf wilt met de knooppuntennetwerk kaart van Walcheren.

Zeehonden spotten op Neeltje Jans

Ga lekker een dag uitwaaien op Neeltje Jans, een eiland halverwege de Oosterscheldekering. Het hele jaar door kunt u in dit natuurgebied heerlijk wandelen en speuren naar zeehonden.Grote kans dat de zeehonden liggen te luieren op de pontons van de hangmosselcultuur in de baai bij de grote windmolen. Ooit was Neeltje Jans een zandplaat in de monding van de Oosterschelde, halverwege Schouwen en Noord-Beveland. Voor de bouw van de stormvloedkering werd de plaat opgehoogd en omgevormd tot werkeiland. Na het beëindigen van de werkzaamheden in 1986, kregen de elementen grip op Neeltje Jans. Weer en wind vormden een duinlandschap datnu nog bijeen wordt gehouden door helmgras en duindoorn. Het is daarmee een van de jongste natuurgebieden van Zeeland.

Kasteel Westhove, Oostkapelle

Wandelroute Manteling blauw
De wandeling door de Manteling van Walcheren voert je door lanen omzoomd door linden, beuken en eiken, langs waterpartijen en door de duinen. Wandel langs de voormalige buitenplaatsen van rijke VOC-kooplieden, spot de verschillende soorten trekvogels en ontdek het Middeleeuwse kasteel Westhove. Waterpartijen, slingerpaadjes en sporen uit de Tweede Wereldoorlog. Via geheimzinnige slingerpaadjes kom je uit bij de waterpartijen. Ruik de zoete geur van rhododendrons en andere eeuwenoude sierplanten en hoor het geruis van de branding op de achtergrond. Volg het slingerpad over de contouren van de duinen en geniet van het uitzicht op de zee. In de herfst hangen de duindoorns en bramen vol bessen en trekken slierten trekvogels langs de kust. Misschien hoor je wel het geburl van damherten die hier in het gebied leven. Eind 1944 is er in het gebied zwaar gevochten.Overal tref je nog sporen aan uit de Tweede Wereldoorlog. Duinvlietweg 8, Oostkapelle