Ruiterplaat Vakanties

Ontdek de omgeving

 

Zodra u Zeeland binnen rijdt, glijdt de dagelijkse drukte van u af. Het is een gevoel van vrijheid, dat wordt versterkt door de zilte zeewind en de wetenschap dat u even niets moet. Hier kunt u op adem komen.

Noord-Beveland is het kleinste eiland van de provincie Zeeland en is altijd zichzelf gebleven. Het eilandgevoel met oude normen en waarden is hier nog bijna tastbaar. Ontdek de authentieke dorpjes en geniet van de weidse vergezichten in het robuuste polderlandschap. Het licht heeft hier vrij spel, waardoor elk seizoen, elke dag, iedere minuut weer anders is.

Waar u ook bent, het water is hier altijd dichtbij. De Noordzee met haar uitgestrekte stranden, waar u urenlang kunt wandelen en zelfs zomers nog een rustig plekje kunt vinden. De Oosterschelde met idyllische strandjes waar u zeehondjes kunt spotten. Of het dynamische Veerse Meer met al haar watersportmogelijkheden. Op slechts een goed uur rijden van de Randstad, 45 minuten van Antwerpen en 2 uur van het Duitse Ruhrgebied, ligt deze bijzondere plek om te onthaasten. Wij heten u graag ‘welkom thuis’ in Zeeland!

 

Het Banjaardstrand

Wandelen langs de kilometerslange vloedlijn. Verwaaide haren en de voeten in het zand- op blote voeten of in kaplaarzen. Heerlijk wegdromen bij het geluid van de branding en het befaamde Zeeuwse licht aan de horizon. Hier is de natuur nog puur en weids. De lucht is zilt en helder, precies zoals de zee. Met verreweg de meeste zonuren van het land, is het hier voor strandliefhebbers goed toeven. Of u nu een rustig plekje zoekt om te genieten van de zon of heerlijk wilt uitwaaien samen met uw hond, de mogelijkheden zijn eindeloos. Het grootste en bekendste strand is de Banjaard aan de Noordzee. Heerlijk breed met alle ruimte om ongestoord uit te waaien. Ook in de drukkere zomermaanden vindt u hier altijd nog een rustig plekje. Het Banjaardstrand is overigens al sinds jaar en dag een van de schoonste stranden van Nederland. 

 
 
Strand Zeeland
 
Strandhuisje vakantie Banjaardstrand Zeeland Nederland
 

Het Veerse Meer

In het hart van Zeeland ligt het Veerse Meer. Ooit een woelige zeearm, nu een watersportparadijs voor surfers, kanoërs, zeilers, waterskiërs, duikers en vissers. Ontdek de idyllische eilandjes op het Veerse Meer. U treft er zeventien stukjes land aan waarvan u er twaalf mag bezoeken. De vogels hebben hun eigen eilanden, waar ze kunnen rusten, eten en broeden. Natuurgebied De Middelplaten bestaat uit meerdere onbewoonde eilanden in het Veerse Meer. Het is een belangrijke broedplaats voor vogels en er lopen stoere ‘wilde’ paarden rond. In het najaar kleuren de platen rood door de zeekraal. Het eiland is niet algemeen toegankelijk, je kunt er alleen komen met een speciale excursie door Natuurmonumenten.

 

Natuurgebied De Schotsman

Een oergebied gevormd door wind en water, in tijden waar eb en vloed nog vrij spel hadden. Een adembenemend landschap van uitgestrekte graslanden met wilde orchideeën, afgewisseld door bos, struweel en het Veerse Meer. Ieder jaargetijde heeft zijn charme en nodigt uit voor een verkenningstocht. Maak een ochtendwandeling met nevel boven de graslanden en de ontwakende vogels, reeën en Schotse Hooglanders. Ontdek de natuur op haar mooist! 

 

Nationaal Park de Oosterschelde

Langs de Oosterschelde vindt u kleine idyllische strandjes. De grootste vlakbij Roompot Beach Resort, de rest vaak meer verborgen en mooi om te ontdekken tijdens een wandeling. Vanaf de dijken die het water flankeren heeft u een weids uitzicht over het prachtige natuurgebied aan de oevers van Nationaal Park De Oosterschelde, waar u veel watervogels maar ook zeehonden en bruinvissen kunt spotten. De Oosterschelde heeft ook een wondere onderwaterwereld met honderden dier- en plantsoorten die u tijdens een duik kunt ontdekken.