Ruiterplaat Vakanties
Vakantiehuizen de Banjaard in Zeeland

Banjaard

Vakantiepark De Banjaard | Vakantie aan zee in Zeeland

Vakantiepark De Banjaard ligt in een groene oase tussen de duinen van de schoonste en een van de mooiste stranden van de Noordzee. Geniet van een heerlijk verblijf zo dicht bij het strand en het Veerse Meer. De vrijstaande vakantiewoningen liggen op ruime kavels met begroeide tuinen met veel privacy. Een verblijf in vakantiepark De Banjaard is een perfecte plek voor iedereen! Bekijk hieronder ons uitgebreide aanbod vakantiehuizen aan zee en boek uw vakantie in vakantiepark De Banjaard. 

 
 

De 'oude' Banjaard

Eind jaren vijftig werd de eerste aanzet gegeven tot het bouwen van zomerhuisjes in Kamperland, onderaan de duinen van het Noordzeestrand. In totaal zijn er in die tijd circa 135 woningen gebouwd. Door de jaren heen zijn de meeste eenvoudige huisjes door uitbreiding en renovatie getransformeerd tot aantrekkelijke vakantieverblijven. De Banjaard heeft een opvallend groen en gevarieerd karakter door de weelderige begroeiing. Geen twee vakantiebungalows in dit gezellige familiepark zijn gelijk, waardoor er bij elke persoonlijke smaak en budget een passende accommodatie te vinden is. Het is vooral de vakantiesfeer, zoals we die kennen uit de jaren ’60, die het park zo geliefd maken. Deze unieke locatie, zo dicht aan de Noordzee is zeer geliefd bij strand- en zonaanbidders.

Oude Banjaard
 
Banjaard Zeeland Nederland
 

Huur een vakantiehuis aan zee

Vakantiepark De Banjaard is gesitueerd direct onder aan de duinen op de kop van het eiland Noord-Beveland tussen de Veersegatdam en de stormvloedkering in de monding van de Oosterschelde. Een bijzonder gunstige ligging ten opzichte van zowel de Oosterschelde, als de Noordzee en het Veerse Meer.

Direct aan de Noordzee

Op het vakantiepark De Banjaard ligt het Noordzeestrand letterlijk aan uw voeten. Alle vakantiewoningen liggen op ruime en groene percelen op slechts enkele minuten wandelen van het strand. Het Banjaardstrand is ruim 3 km lang en op sommige plaatsen zelfs 500 m breed. U kunt er eindeloze strandwandelingen maken tot aan Domburg. Ieder moment van de dag heeft zo zijn charme op het strand. Bent u een vroege vogel? Neem dan ’s morgens vroeg als eerste badgast een weldadige duik in het heldere water. Gaat u liever in de namiddag op pad? Geniet dan aan het eind van de dag, als alle andere badgasten vertrokken zijn, van de prachtige zonsondergang. 

Op dit familiestrand vindt u het gezellige strandpaviljoen De Banjaard, waar u op het ruime terras kunt genieten van een verkoelend drankje en diverse lekkernijen. Ook beschikt het strand over een uitstekend uitgeruste reddingsbrigade. Dit zorgt ervoor dat u samen met het hele gezin kunt genieten van eindeloos veel strandplezier. En wist u trouwens dat het Banjaardstrand al meerdere malen is verkozen tot het schoonste strand van Nederland? Al jaren behoort het strand tot de top 3 van Nederland en voert het een blauwe vlag. 

Ontdek de Oosterschelde en het Veerse Meer

Gaat u er graag op uit in de natuur? Ook dan is vakantiepark De Banjaard een perfecte uitvalsbasis! Het park grenst niet alleen aan de Noordzee, maar ook aan Nationaal Park Oosterschelde. Dit uitgestrekte natuurgebied biedt tal van wandelroutes, fietsroutes, uitkijkpunten en informatiepunten. Neem vooral eens een kijkje bij Deltapark Neeltje Jans, een educatief centrum rondom het thema water, met diverse attracties voor jong en oud. 

Bent u een echte watersporter en op zoek naar avontuur? Dan biedt het Veerse Meer u tal van mogelijkheden. Iedere denkbare watersport wordt op dit uitgestrekte meer uitgeoefend. Bij Watersportcentrum Schotsman vindt u een groot aanbod aan watersportactiviteiten. Waterskiën, wakeboarden, een groot aquapark ... u zult zich hier niet vervelen! Maar het Veerse Meer leent zich ook perfect voor windsurfen, SUP'en & kitesurfen. Doet u het liever iets rustiger aan? Huur dan een bootje en trek er samen op uit!

Vakantie in Zeeland met de hond

Niet alleen u, maar ook uw hond zal zich tijdens een vakantie op vakantiepark De Banjaard niet vervelen. In veel van de vakantiewoningen op dit park is uw hond van harte welkom. De ruime tuin en de groene ligging van de vakantiewoning maken dat uw hond heerlijke kan ravotten. Of maak een lange wandeling over het uitgestrekte Banjaardstrand, terwijl uw hond een verfrissende duik neemt in de Noordzee. Op onze vakantieblog vindt u volop informatie over een vakantie in Zeeland met hond. 

Boek uw vakantiehuis hier
 

Bekijk de locatie van De Banjaard