Ruiterplaat Vakanties
Watersportvakantie in Zeeland

Watersport in Zeeland

Watersport in Zeeland

De mogelijkheden voor watersporters in Zeeland zijn alom bekend. Alle Zeeuwse wateren zijn prachtig om per boot te verkennen. Of u nu wilt genieten van de kick van wakeboarden of waterskiën of liever in alle luxe tot rust komt op een motorjacht, in Zeeland vindt u altijd wel een stukje water dat voor lijkt te zijn gemaakt. Het Veerse Meer is bij uitstek geschikt voor wie wat minder ervaring heeft en de Noordzee, Oosterschelde en Westerschelde bieden voldoende mogelijkheden voor de meer ervaren watersporters. 

 

Watersport op vakantie in Zeeland

Waterskien & wakeboarden

Schotsman Watersportcentrum biedt u de mogelijkheid te (leren) waterskiën of wakeboarden op het Veerse Meer. U kunt daarbij gebruik maken van de kabelwaterskibaan. Hierbij wordt u voortgetrokken door een sleeplift, over een afstand van 820 meter per ronde. Er zijn nog talloze andere activiteiten zoals banaanvaren, windsurfen en kajakken. De capriolen op het water zijn uitstekend te zien vanaf het zonnige terras aan het water. Bij Waterskicentrum de Schotsman hoeft niemand zich te vervelen!

www.schotsmanwatersport.nl

Kitesurfen

De prachtige brede stranden op Noord-Beveland lenen zich uitstekend voor kitesurfen.

Daarnaast kennen onze stranden verschillende spots met ondiep en vlak water. Ideale omstandigheden om watersporten uit te oefenen en te leren.

Heeft u altijd al de kick willen beleven en ervaren waar de wind u naar toe brengt? Wanneer u de smaak van het kitesurfen te pakken wilt krijgen, dan bent u bij Vertigo sports aan het juiste adres. Vanaf april t/m september kunt u bij Vertigo sports op de prachtige brede stranden van Vrouwenpolder in een groep of één op één lessen volgen. Onder begeleiding van professionele en enthousiaste instructeurs en met de nieuwste materialen geven we ze een unieke ervaring op en om het water.

www.vertigo-sports.nl  

Windsurfen en catamaranzeilen

Zeeland kent al jaren een grote surfscene. Het Veerse Meer is een populaire surfstek en alle stranden waar je kitesurfers vindt, zijn vanwege de wind ook populair bij surfers. Alle faciliteiten dus voor een prima surftrip. Overigens is surfen op meer plekken toegestaan dan kiten en ben je dus niet gebonden aan bepaalde stranden. Windsurfschool de Veerse Dam geeft sinds 1984 windsurflessen aan zowel beginners als gevorderden. Zij dragen op een verantwoorde wijze, gegarandeerd het windsurfgevoel over.

www.windsurfschool.nl  

SUPPEN

SUPPEN oftewel Stand Up Paddel Boarding wint over de hele wereld snel aan populariteit. Verken al Suppend de omgeving van het Veerse Meer. Bij surfschool de Veerse Dam kunt u een Supboard los huren maar ook kiezen voor een Suples. Bij een Suples gaat u samen met de instructeur het water op en leert u door middel van verschillende oefeningen de technieken. Wanneer u de basistechnieken goed onder de knie hebt kunt u de Veerse Dam oversteken en de uitdaging aan gaan op zee!

www.windsurfschool.nl  

Zeilen of sloepvaren

Hijs de zeilen en vaar de vrijheid tegemoet. Huur een zeilboot of sloep en verken de vele onbewoonde eilandjes in het Veerse Meer, of leg eens aan in het pittoreske Veere. Het heldere, zoute Veerse Meer is bij uitstek geschikt voor een heerlijk ontspannen vaartocht met vrienden of familie. Een boot huren tijdens uw vakantie? Dat kan via Waterfront Jachtcharter in Delta Marina te Kortgene!

www.jachtcharter.com  

Privéjacht met schipper 

Geen zeil ervaring, maar toch een mooie zeiltocht maken? Wat denkt u van een zeiltocht op de Oosterschelde op een eigen privé jacht met professionele schipper? U kunt een dagje of dagdeel varen met uw eigen reisgezelschap, tegen zeer betaalbare prijzen. Amazing Sailing beschikt over een uitgebreide vloot aan o.a. luxe motorjachten, zeiljachten en nostalgische jachten. Tijdens een vaartocht kunt u zelf de handen uit de mouwen steken of gewoon lekker ontspannen op het dek. Vertrek vanaf Roompot Beach Resort.

www.amazingsailingzeeland.nl

Sportvissen

Noord-Beveland heeft u als recreatieve visser of sportvisser veel te bieden en is daarom bij visser erg geliefd! De Noordzee is zeer populair bij sportvissers, vistochten worden regelmatig georganiseerd en vanaf de kant wordt er veel platvis gevangen.

www.bouwmansportvisserij.nl  

Duiken 

Een onverwacht kleurige wereld: de (w)onderwaterwereld van de Oosterschelde.

De Oosterschelde een saaie bak zout water? Dacht het niet! Het is een paradijs voor duikers en snorkelaars. Dankzij het voedselrijke water wemelt het van de dieren en planten in de Oosterschelde.

www.ontdekdeoosterschelde.nl