Ruiterplaat Vakanties
Familievakantie met kinderen in Zeeland Nederland

Vakantie in Zeeland met kinderen

Vakantie met kinderen in Zeeland; 10x de leukste uitjes en activiteiten

Zeeland is een geliefde vakantiebestemming voor gezinnen met (jonge) kinderen. Vooral de rust, ruimte en de vele stranden zorgen ervoor dat gezinnen 's zomers in grote getalen naar de kustplaatsen trekken. Maar ook in andere schoolvakanties en tijdens de feestdagen weet men Zeeland te vinden. Heeft u ook uw vakantie met kinderen in Zeeland geboekt bij Ruiterplaat Vakanties? Wij hebben de leukste uitjes en activiteiten in Zeeland voor u op een rij gezet, zodat uw kinderen zich niet hoeven te vervelen!

1. Deltapark Neeltje Jans

Vroeger was Neeltje Jans een informatiecentrum over de Oosterschelde, waar bezoekers terecht konden met vragen over het natuurgebied. Inmiddels is Neeltje Jans uitgegroeid tot een park waar u zich met het hele gezin een hele dag kunt vermaken. Kinderen leren hier op een speelse manier over de werking van de deltawerken, zeedieren en de onderwaterwereld in de Oosterschelde. Maar er zijn ook shows, een waterspeeltuin, diverse exposities, een film over de watersnoodramp van 1953 en een windturbine die een krachtige orkaan nabootst.  Kijk voor meer informatie op https://www.neeltjejans.nl/ .

2. Wandelen met de ezels van Het Ezelhuis

Op de zorgboerderij en mini-camping Catharina Mariahof, aan de rand van Kamperland, vindt u Het Ezelhuis. Hier kunt u ezeltjes verzorgen, voeren en met ze wandelen en picknicken. Een ontzettend leuke activiteit voor jong en oud, want ezels zijn hele rustige, lieve dieren. Meerdere keren per week vinden er georganiseerde wandelingen plaats, waarvoor u zich kunt aanmelden. Kijk eens op de website en Facebookpagina voor meer informatie!

3. Zwemmen in het subtropisch zwemparadijs

Zeeland heeft de meeste zonuren van Nederland, maar dan nog kan het voorkomen dat het een dagje geen strandweer is tijdens uw vakantie in Zeeland. Dan is zwemmen in het subtropisch zwemparadijs een goed alternatief. Het zwembad van Roompot Beach Resort is gelegen in Kamperland en dagelijks geopend. Het zwembad heeft diverse baden en een glijbaan. Iets verder rijden, maar zeker de moeite waar is zwembad het Omnium. Ook hier zijn diverse zwembaden, een whirlpool, twee glijbanen, een lazy river. Vanuit de lazy river laat u zich meevoeren onder het tropisch bos en ziet u zelfs tropische vissen zwemmen. Kijk voor meer openingstijden en entreetickets op de website. 

4. Speelboerderijen voor de jongste kinderen

Gaat u op vakantie in Zeeland met jonge kinderen? Breng dan zeker een bezoek aan één van de speelboerderijen in Zeeland. In Kamperland vindt u de Five Star Farm met een grote binnenspeeltuin in de schuur. Ook buiten op het erf zijn er diverse speeltoestellen en boerderijdieren voor de kinderen aanwezig. Speelboerderij Klok'uus is iets verder rijden, maar zeker de moeite waard. Hier vindt u de grootste & leukste binnenspeeltuin van Zeeland, maar ook een avontuurlijke buitenspeeltuin, waterattracties in de zomer en een heerlijk restaurant. 

5. Strandspeeltuin De DAM

Het strand is het hele jaar door een heerlijke plek om uw vrije tijd door te brengen. Van uren zonnen en zwemmen in de zee in de zomer tot lange strandwandelingen en vliegeren in de winter. Het strand is een heerlijke plek voor jong en oud. Na een lange stranddag kunt u neerstrijken op het terras van strandrestaurant De DAM in Vrouwenpolder. Zijn uw kinderen nog niet moe? Laat ze dan spelen in de grootste strandspeeltuin van Zeeland. De speeltuin is eigendom van De DAM en onder het genot van een kop koffie heeft u toezicht op de spelende kinderen. Zo kunnen papa en mama even relaxen met z'n twee. 

Wandelen met ezels
Strandspeeltuin zeeland
Zwemmen in zeeland
 
6. Schotsman Waterskicentrum

Gaat u met oudere kinderen op vakantie naar Zeeland en zijn het echte waterratten? Breng dan zeker eens een bezoek aan de waterskibaan van Schotsman Watersport. Deze baan vindt u in het Veerse Meer, op loopafstand van uw vakantiehuis van Ruiterplaat Vakanties. Tegen betaling kunnen uw kinderen hier waterskiën en wakeboarden. Ook is er een aquapark waar kinderen één of twee uur kunnen ravotten in het water. In de tussentijd kunt u ontspannen op één van de ligweides langs de oevers van het Veerse meer. 

7. Berkenhof's Tropical Zoo

Een bezoek aan Berkenhof's Tropical Zoo in Kwadendamme is een attractie voor het hele gezin. Hier vindt u o.a. meer dan 50 verschillende tropische diersoorten, een fossielenmijn, een kidsjungle en buitenspeelbos en een Dino Expo. In de Berkenhof Natuurschool kunnen kinderen zich ontpoppen tot een echte natuurkenner. Een aantal keer per dag geven onze dierenverzorgers hier uitleg over een dier, zoals een slang, spin of hagedis. Met een beetje geluk mogen ze de dieren zelfs vasthouden!  Ook is er een restaurant waar u terecht kunt voor een hapje en een drankje. 

8. Speelboerderij De Jonge Johannes 

Bij Pannenkoek- en Speelboerderij Molen De Jonge Johannes is er volop speelplezier voor alle leeftijden. Er is een grote speeltuin, een maïsdoolhof (in het seizoen) en een midgetgolf. Voor de jongste kinderen is een een kinderspeelhoek. In het restaurant en op het terras geniet u van verse Zeeuwse Pannenkoeken en een weids uitzicht over het Zeeuwse landschap.

9. De Hollandsche Hoeve

Op ongeveer 30 minuten rijden vanaf uw vakantiehuis bij Ruiterplaat Vakanties, vindt u recreatiegebied de Hollandsche Hoeve aan de rand van Goes. Het gebied heeft een midgetgolfbaanbinnenspeeltuin, buitenspeeltuin, waterspeeltuin, ambachtscentrum en een mooie heemtuin. Er zijn verschillende wandelroutes en verschillende grasvelden, voetbalvelden en sportveldjes. De oude hoogstam appelbomen staan in de schapenwei. Ook is er een prachtig onderhouden kinderboerderij in beheer van de Gemeente Goes, verschillende dieren zijn hier te zien en te aaien. 

10. Banjaardstrand en natuurgebied De Schotsman

Op slechts enkele minuten lopen vanuit uw vakantiehuis van Ruiterplaat Vakanties, staat u met uw voeten in het zand van Noordzeestrand De Banjaard. Op het schoonste en breedste strand van Zeeland geniet u jaarrond van een heerlijke dag aan de Zeeuwse kust. Een emmer en een schepje mee en uren spelen langs de waterkant of een potje beachvolleybal spelen. En daarna, een ijsje of een zakje friet bij de strandtent. Zo hoort vakantie te zijn! Even een dagje geen strand? Wandel dan met de kinderen door het aangrenzende natuurgebied De Schotsman en laat u betoveren door de schoonheid van de natuur in Zeeland.