Ruiterplaat Vakanties
Strand Zeeland

De mooiste stranden van Zeeland!

Geniet van zon, zee en strand tijdens uw vakantie aan het Noordzeestrand De Banjaard in Zeeland. Het 3,2 kilometer lange Banjaardstrand aan de noord-westzijde van Noord-Beveland is een echte parel. Het familiestrand aan de Noordzee is op sommige plaatsen maarliefst 500 meter breed en heeft voor iedereen iets te bieden. Het strand is ook toegankelijk voor mindervaliden. Het Banjaardstrand wordt jaarlijks onderscheiden met de Blauwe Vlag, een keurmerk dat onder andere ziet op kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid. Wist u trouwens dat het Banjaardstrand al meerdere malen is verkozen tot het schoonste strand van Nederland?

Stranden in Zeeland

Tijdens uw vakantie in Noord-Beveland, kunt u terecht op verschillende stranden langs de Zeeuwse kust. Wij zetten ze graag voor u op een rij!

Het Banjaardstrand

Het Banjaardstrand is een fijn familiestrand met houten loopvlonders tot aan het water, een mooi strandpaviljoen, strandhuisjes en een actieve reddingsbrigade. Voor de kleine gasten zijn er speeltoestellen en voor iedereen goed onderhouden sanitaire voorzieningen. 's Zomers is het hier heerlijk vertoeven op een zonnige stranddag en 's winters geniet u hier van de rust en ruimte op het extra brede strand. Boek uw verblijf op vakantiepark De Banjaard en dit prachtige strand ligt aan uw voeten!

Vrouwenpolder strand

Een paar kilometer voorbij het Banjaardstrand ligt het uitgestrekte strand van Vrouwenpolder. Ook hier spelen rust en ruimte de hoofdrol. Het strand is de perfecte plek voor een zomerse dag voor jong en oud en zelfs uw hond zal zich hier niet vervelen. Zin om even te relaxen? Dat kan perfect bij Beachclub Lekker en Strandrestaurant De Dam. In 2018 is Beachclub Lekker zelfs verkozen tot het beste strandpaviljoen van Zeeland!

 

Strandhuisje huren

Via Ruiterplaats Vakanties kunt u een strandcabine huren, zodat u kunt genieten van uw eigen stukje strand. Ideaal tijdens een vakantie met kleine kinderen of wanneer u nét wat meer comfort wenst tijdens een heerlijke stranddag. De strandcabines zijn o.a. voorzien van twee ligstoelen, een windscherm en een tafel. Kies voor een huisje met zeezicht of in de beschutting van de hoog opgewaaide duinen. De strandcabines zijn te huur vanaf half mei tot en met half september en zijn gelegen langs het gehele Banjaardstrand. | Prijs vanaf € 100,00 per week.

Paardrijden op het strand

Verken Noord-Beveland te paard. Over strand rijden is altijd prachtig. Even de voeten wassen in zee en dan in galop het water doen opspatten. Er zijn op Noord-Beveland ook meerdere ruiterroutes speciaal uitgezet waarbij u de tocht vaak over speciaal aangelegde ruiterpaadjes voert. In Manege De Eendracht staan de paarden voor u klaar om een paar dagen lekker de natuur in te gaan. U komt door bossen, duinen en langs het strand. De arrangementen worden meestal in drie categorieën ingedeeld: beginners, halfgevorderden en gevorderden. Met regelmaat wordt onder begeleiding een buitenrit gemaakt. Een tocht overdag is lekker ontspannend, maar er worden ook spannende avond- of zelfs nachttochten georganiseerd.

Strandvakantie in Nederland
 

Roompot Beach Resort

Verblijft u tijdens uw vakantie in Noord-Beveland in één van onze vakantiewoningen op vakantiepark Roompot Beach Resort? Dan heeft u het strand op loopafstand voor de deur! Direct naast de jachthaven is een kleinschalig strand mét strandhuisjes gesitueerd. Zo hoeft u het park niet eens af!

Neeltje Jans

Iets verder rijden, maar ook zeker de moeite waard is het Noordzeestrand bij Neeltje Jans. Dit strand is gesitueerd op het voormalige werkeiland van de Oosterscheldekering. Vanaf het strand kijk je uit over de pijlers van de stormvloedkering. Het strand van Neeltje Jans is drukbezocht in de zomermaanden vanwege de ligging en onder meer omdat de hond mee mag (mits aangelijnd).

 
 
 
Strandhuisje huren zeeland banjaardstrand