Op vakantie met de hond? Hier zijn wat tips!

Uw hond is een belangrijk deel van uw gezin, het is dus vanzelfsprekend dat u uw trouwe viervoeter mee wilt nemen op vakantie. Speciaal voor u hebben wij de belangrijkste tips voor uw vakantie met de hond voor u op een rij gezet!

Met de hond op vakantie in Noord-Beveland

De vakantiehuizen van Ruiterplaat Vakanties zijn gelegen op Noord-Beveland. Op vakantie met uw hond op het eiland Noord-Beveland in Zeeland betekent eindeloze stranden en prachtige natuur om wandelingen te maken.

Gaat u binnenkort met uw hond op vakantie op het eiland Noord-Beveland? Lees dan onze tips!

Stranden 

Het Noordzeestrand aan de Banjaard en Vrouwenpolder in Zeeland zijn enorm hondvriendelijk. Op alle stranden zijn honden ook overdag welkom. Uw viervoeter mag tussen 15 september en 1 mei de hele dag los op het strand. Na 1 mei zijn honden op het strand richting Vrouwenpolder overdag in het badseizoen verboden. Op het banjaardstrand zijn honden toegestaan maar overdag in het badseizoen moeten honden aangelijnd zijn. Let altijd goed op de informatieborden bij de standen.

Strandpaviloens

Bij de strandpaviljoens aan het Noordzeestrand is uw hond van harte welkom. Bij het gezellige en ruime strandpaviljoen de Dam kunt u heerlijk buiten zitten en staat de bak water voor uw viervoeter al klaar. 

Natuurgebieden 

De natuurgebieden op Noord-Beveland zijn ideaal om rustig met uw viervoeter urenlange wandelingen te maken. Uw hond is hier ook van harte welkom, mits aangelijnd. Onder natuurgebied Veerse Meer op Noord-Beveland vallen de gebieden Aalvanger, De Piet, Goudplaat, Haringvreter, Middelplaten, Oranjeplaat, Schelphoek, Schotsman en Zilveren Schor.

In het gebied komen ook reeën, konijnen en misschien ook wel vossen voor. Let wel op dat de begrazingsgebieden zijn verboden voor honden. En let altijd goed op de informatieborden aan de ingang van het natuurgebied!

Nationaal Park de Oosterschelde

De Oosterschelde is het grootste en natste nationaal park van Nederland. Het is een wereld van getij, wind en vooral water, veel water. Er is altijd en overal wat te zien en te beleven; zonder hek en zonder toegangskaartje. Veel binnendijkse terreinen zijn toegankelijk met honden aan de lijn en op een paar van de gebieden kunnen de honden los rond lopen. Er zijn echter gebieden waar het niet is toegestaan uw viervoeter mee te nemen. De droogvallende slikken zijn bijvoorbeeld voor heel veel vogels een onmisbaar wegrestaurant. Om ze voldoende tijd te geven om ervan te eten laten we ze met rust en wandelen hier niet.

Als u toch vroeger uw bed uit moet om uw hond uit te laten, maak er dan meteen een uitje van! Het is prachtig om op het strand te zijn voordat er badgasten zijn. Waarschijnlijk komt u een aantal andere eigenaren tegen met hetzelfde idee, zodat uw hond ineens wat speelkameraden heeft!

Dierenartsen in de buurt:

Veere:                                 Adrian Tak

Kortgene:                           Dierenartsenpraktijk Midden-Zeeland

Oostkapelle:                       Dierenartsenpraktijk Walcheren

Burgh-Haamstede:             Sterkliniek Dierenartsenpraktijk Schouwen-Duiveland

Dierenspeciaalzaken: 

Serooskerke:                       Meulenberg-Diervoeder

Middelburg:                        Pets place en Pets&Co

Op de weekmarkten zijn ook vaak dierenkramen te vinden. Natuurlijk kunt u meteen wat leuks uitzoeken voor uzelf!

Het verblijf zo comfortabel mogelijk maken

Het verschilt enorm per hond, maar verandering levert stress op. Wanneer u op vakantie gaat met uw hond is het dan ook belangrijk om iets vertrouwds mee te nemen. Denk aan een dekentje met zijn of haar geur eraan en uiteraard de eigen mand met kussen. Laat uw huisdier niet te lang alleen in uw vakantiehuis. Het is ook vakantie voor hem of haar, dus betrek uw huisdier bij uw activiteiten. Neem voor de zekerheid wat speeltjes mee, dan heeft uw hond ook wat leuks te doen op vakantie.

Ook is het belangrijk om voor en na de vakantie uw hond onder andere te ontvlooien en ontwormen. Zo voorkomt u eventuele nare meelifters naar uw vakantiebestemming, maar ook weer terug naar uw huis! Over gezondheid gesproken: controleer uw kameraad elke dag op teken.

Uw hond en wagenziekte

Vooral jonge honden kunnen last hebben wagenziekte. Dit komt omdat, net als bij mensen, bij puppy’s en jonge honden de binnenoren nog niet volledig ontwikkeld zijn. Dit zorgt voor ongemak en misselijkheid bij uw huisdier. Stress versterkt dit effect, wat de reden kan zijn dat uw huisdier eerder wagenziek is tijdens een rit naar de dierenarts dan naar een bos, het strand of een andere uitlaatplek. U kunt wagenziekte herkennen aan geeuwen en gapen, janken, rusteloosheid, overdreven kwijlen en natuurlijk overgeven.

 

U kunt wagenziekte bij uw huisdier tegengaan door te zorgen dat hij of zij zo ontspannen mogelijk is. Ook kan het helpen als de hond via de voorruit naar buiten kan kijken in plaats van een zijruit. Door de ramen een stukje omlaag te doen, krijgt uw hond frisse lucht en blijft de auto koel, maar u zorgt er ook voor dat de binnendruk en buitendruk gelijk blijven, wat een positief effect kan hebben op wagenziekte.

Zorg er ook voor dat uw hond niet teveel eet voor het reizen. Het geven van een klein zoet snoepje kan het gevoel van misselijkheid echter verlichten. Let op! Geen snoep met xylitol (zoetstof) of chocolade! Tot slot is het belangrijk om geregeld pauze te nemen en uw hond even naar buiten te laten.

Vakantieblog