Ruiterplaat Vakanties
Vakantie met hond in Zeeland

Op vakantie met de hond

Heerlijk met uw hond verblijven in een luxe vakantiehuis aan zee? Dat kan bij Ruiterplaat Vakanties! Wij weten als geen ander dat uw hond een belangrijk deel van uw gezin is en die neemt u natuurijk het liefst mee op vakantie. Het meerendeel van onze vakantiehuizen is geschikt voor een vakantie met de hond en ook in de omgeving van uw vakantiehuis zullen u en uw hond zich niet vervelen. Wij delen graag de leukste tips en vakantiehuizen me u!

In deze vakantiehuizen is uw hond van harte welkom

In veel van onze vakantiehuizen zijn honden van harte welkom. De meeste vakantiehuizen zijn omgeven door een groot groen perceel, zodat uw hond heerlijk buiten kan ravotten. Veel huizen hebben ook een omheinde tuin, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat uw hond uit de tuin ontsnapt. Dat voelt natuurlijk wel zo veilig! Op onze website vindt u een overzicht van onze vakantiehuizen voor u en uw hond. Hieronder alvast een greep uit ons aanbod. 

 

Met uw hond op pad in de natuur

Het water is nooit ver weg bij onze vakantiehuizen. Het Noordzeestrand, het Veerse Meer en de Oosterschelde, u bent altijd binnen vijf (auto)minuten bij het water. Maar ook kilometerslang duingebied en grote open grasvlaktes liggen om de hoek. Stuk voor stuk prachtige gebieden voor een ontspannen wandeling met de hond. 

Het Noordzeestrand 

Het Noordzeestrand is vanuit Kamperland eenvoudig te voet, met de fiets of met de auto te bereiken. Met de auto kunt u de het beste parkeren op het grote parkeerterrein bij de overgang bij Strandpaviljoen De Banjaard (Let op! Betaald parkeren van 1 april tot 1 november). Van hieruit wandelt u via de vlonder eenvoudig het strand op. Het strand heeft een totale lengte van 20 kilometer en strekt zich uit vanaf de Oosterscheldekering tot aan Westkapelle. Het breedste gedeelte van het Noordzeestrand vindt u ter hoogte van Vrouwenpolder. Voor de fanatieke wandelaar is dit een prachtige route om te wandelen, terwijl uw hond zich vermaakt in de branding van de Noordzee. Loopt u liever over een verharde ondergrond? Neem dan de route bovenlangs het strand door de duinen, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de kustlijn van Zeeland.  

Natuurgebied De Schotsman

Aan de rand van Kamperland vindt u natuurgebied De Schotsman, een voormalige zandplaat die na de afsluiting van het Veerse Gat in 1961 is drooggevallen. Het gebied bestaat uit gemengd bos, open graslanden, slikrandjes en duinen. Vanaf uw vakantiehuis aan het Veerse Meer of park De Groote Duynen wandelt u zo het bosgebied in. U vindt hier zowel verharde- als onverharde paden en uw hond kan hier heerlijk rondsnuffelen terwijl u geniet van de flore en fauna om u heen. Let wel op dat uw hond altijd aangelijnd is! Volgt u liever een vooraf uitgestippelde route? Volg dan de groene wandelroute, een tocht van 5,8 kilometer die u de mooiste plekken van de Schotsman laat zien. Onderweg kunt u de Schotse hooglanders zien grazen en met een beetje geluk spot u hier één van de vele reeën. 

Het Veerse Meer

Grenzend aan natuurgebied De Schotsman vindt u het Veerse Meer. De oevers van het Veerse Meer lenen zich uitstekend voor een lange wandeling met uw hond. Let er wel op dat uw hond aangelijnd dient te zijn en niet is toegestaan in de begrazingsgebieden. Is uw hond dol op zwemmen? Ook dan bent u hier aan het juiste, want terwijl u langs de oevers wandelt kan uw hond hier een verfrissende duik nemen! 

Hondvriendelijke restaurants in Kamperland en omstreken

Kamperland en omstreken heeft een uitgebreid aanbod aan restaurants met terras, waar u én uw hond kunnen bijkomen van een lange wandeling langs het water. Zowel binnen als op het terras is uw hond hier van harte welkom. En vraag gerust om een bakje water voor de hond! Wij zetten de leukste én lekkerste adressen graag voor u op een rij. 

Beachclub Lekker & Strandrestaurant De DAM | Strand 70 & 80 in Vrouwenpolder

Direct na de strandopgang van het strand van Vrouwenpolder ziet u aan uw rechterhand het terras van Beachclub Lekker. Hier geniet u van smaakvolle Zeeuwse specialiteiten, zowel buiten als in het gezelige restaurant. Wandelt u een stukje naar rechts over het strand, dan komt u direct bij Strandrestaurant De DAM. Eveneens een hippe hotspot waar u zowel binnen als buiten kunt genieten van een hapje en een drankje met uitzicht over het goudgele strand. 

Brasserie Blush | Uithaven 6 in Kamperland

Gelegen aan de haven van Kamperland, met uitzicht op de vele jachten die in de haven zijn neergestreken. 

Uitspanning De Houtzaagwerf | Oud Kortgenedijk 2 in Kortgene

Verscholen in het groen, achter een dijkje en een houtzagerij, vindt u Uitspanning De Houtzaagwerf. Dit knusse kleinschalige restaurant heeft binnen enkele tafeltjes, maar bij mooi weer zitten de gasten voornamelijk in de gezellige tuin. Met de lekkerste streekgerechten en de kippen die om u heen kakelen, waant u zich hier in een paradijsje in Zuid-Frankrijk. 

Fletcher Hotel De Kamperduinen | Patrijzenlaan 1 in Kamperland

Achter de duinen van het Noordzeestrand vindt u Fletcher Hotel Restaurant De Kamperduinen. In het vernieuwde restaurant en op het gezellige terras kunt u hier genieten van een kopje koffie, een lunch of een uitgebreid diner. 

Deel uw vakantiefoto met ons! 

Heeft u een mooie foto van uw trouwe viervoeter tijdens uw vakantie bij Ruiterplaat Vakanties? Of heeft u een leuke tip voor andere hondenbezitters? Deel deze dan met ons op onze Facebookpagina