Ruiterplaat Vakanties
Natuur strand vakantie Zeeland

De Zeeuwse natuur

 
Natuurgebied Schotsman Zeeland
 

Natuurgebied De Schotsman

Grenzend aan het Veerse Meer aan de ene zijde en de Noordzee aan de andere kant, ligt het uitgestrekte natuurgebied De Schotsman. Een prachtig natuurgebied met een afwisselend landschap; struweel, bos, wilde orchideëen en de oever van het Veerse Meer. Maak hier 's ochtends in alle vroegte een wandeling en u bent getuige van het ontwaken van de vele vogels, de Schotse Hooglanders en herten die hier wonen. 

 
Wandelen vakantie Zeeland
 

Natuurgebied Oranjezon

Wandelend van land richting zee komt u achtereenvolgens bos, struweel en duingrasland tegen. In de zeereep wandelt u tussen helmgras en ziet u af en toe de zee tussen de duinen door.

Oranjezon is lang in gebruik geweest als waterwingebied: water van elders werd de duinen ingebracht, om door het zand gefilterd te worden. Via waterwinkanalen werd het gezuiverde water weer afgevoerd. Door het vele zoete water zijn de duinen verruigd: er kwamen soorten als duinriet en Amerikaanse vogelkers.

Tegenwoordig is Oranjezon een prachtig natuurgebied, waar je reeën en damherten kunt tegenkomen. Door de variatie in landschap is het een gunstig leefgebied voor heel veel soorten planten en dieren. Natuurherstelprojecten hebben geholpen om soorten als borstelbies, geelhartje, dwergzegge, melkkruid en dwergvlas terug te krijgen.

Vanuit Kamperland is het slechts 15 minuten rijden naar dit prachtige natuurgebied bij Vrouwenpolder. Verblijft u op park De Banjaard of De Groote Duynen? Dan kunt u zelfs te voet naar dit mooie gebied wandelen. 

Noordzeestrand vakantiehuis Zeeland
 

De Noordzee

Uitwaaien aan zee? Dat kan aan het Noordzeestrand. Geniet van de zon of maak een lange strandwandeling samen met uw trouwe viervoeter op het mooiste en schoonste strand van Zeeland. Uitrusten na een dag aan de Noordzee? Dat kan bij één van de vele strandpaviljoens of in uw eigen vakantiehuis. Onze vakantieparken De Banjaard en De Groote Duynen liggen namelijk op loopafstand van de Noordzee. 

 
Veerse Meer vakantie watersport Zeeland
 

Het Veerse Meer

Vanuit uw vakantiehuis op park Ruiterplaat of De Schotsman ligt het Veerse Meer binnen handbereik. Geniet van een wandeling langs de oevers van het Veerse Meer of huur een bootje en ontdek de vele onbewoonde eilandjes van het Veerse Meer. Bent u een echte watersportliefhebber? Op het Veerse Meer kunt u ook kanoën, surfen, SUPPEN of waterskiën. Bekijk de mogelijkheden hier

Zeehonden spotten Zeeland
 

De Oosterschelde

De Oosterschelde is niet alleen het grootste nationaalpark van Zeeland, maar zelfs van heel Nederland. Langs de Oosterschelde zijn er vele natuurgebieden te ontdekken tijdens een wandeling. Liever de Oosterschelde vanaf het water ontdekken? Maak een rondvaart en spot bruinvissen en zeehonden of duik de Oosterschelde in en ontdek de wonderlijke onderwaterwereld met honderden dier- en plantsoorten.